Napelem

A napelem világa

Megéri elektromos áramot termelni otthon?

NAPELEM  – MEGÉRI AZ ÁRÁT?

Napelemmel villamos energiát állítunk elő otthon! A kérdést tehát egyszerűsíthetjük:

Megéri elektromos áramot termelni otthon?

Attól függ, például mennyi idő és munka van az energiatermeléssel?
Nos ez az egyik legnagyobb előnye a napelemes áramtermelésnek, ugyanis felszerelés és beüzemelés után az ég adta világon semmit sem kell csinálnunk. Ha süt a nap a napelemek áramot termelnek, az inverter automatikusan átalakítja az így keletkező egyenáramot a hálózati standard 230 V váltakozó árammá, ami szintén automatikusan visszatáplálásra kerül a közcélú hálózatba.
Magyarul munka és  befektetett idő nem kell a működéshez! S mint tudjuk: Az idő pénz!

Igen de biztos nagy a vesztesége a rendszernek!

Éppen a veszteség minimalizálása érdekében tápláljuk vissza a termelt áramot a rendszerbe. Így nincs gondunk – és ebből adódó veszteségünk – az energiatárolással! Ráadásul a napelemes rendszert sem kell túlméreteznünk a téli napsugárzás szegény hónapokra. Nyáron sokat termelünk, télen kevesebbet, s ebből egy igen kellemes és meggyőző éves termelési átlag keletkezik.
Láthatjuk hát: A veszteség elenyésző a haszonhoz képest is!
Ismétlésként: Napelemmel áramot termelünk. A működés, a fenntartás nem jelent plusz költséget, munkát és időt, és mivel nem kell tárolnunk az energiát, így pozitív a mérleg.

Jó befektetés a napelem?

Újra helyesbítjük a kérdést:

Jó befektetés az energia?

IGEN! Egyértelműen igen! Energiára mindig szükség van és lesz. Az áramot sem kapjuk előreláthatóan ingyen. Itt hosszú évtizedes termelésről beszélünk. Ön el tudja képzelni, hogy az áram díja valaha olcsóbb lesz? Hogy 10 év múlva nem minimum dupla ennyit fizetünk majd?
Nézzük melyek a mai nap befektetési slágerei:
Föld és ingatlan – hosszú távú, biztosan értékőrző befektetés
Arany – hullámzó árfolyamú, de hosszú távon jó befektetés
Helyezzük ebbe a sorba az energia termelést:
Energia – hosszú távú, jó befektetés – mindig szükség van rá
Napelem – villamos-energiát termel, 25 évig teljesítmény garanciás – legalább 30 évig üzemelő berendezés – energiára mindig szükség van és lesz! Az áram ára mindig nő.

NAPELEM – Hozzáadott értékek

Igen egy napelem rendszer azon túl, hogy rendkívül jó befektetés, egyéb hozzáadott értékkel is rendelkezik! Melyek ezek?

  • A napelemmel szerelt ingatlan értéke nő! – Ingatlanfejlesztés
  • A napelemes termelés semmilyen káros anyag kibocsájtással, zajjal nem jár! – Fenntarthatóság, környezetvédelem, a jövő generációiról való gondoskodás! Ha ez nem éri meg akkor semmi!

A következő cikkben körüljárjuk a legjobb és legrosszabb lehetséges földi jövő kérdéskörét. Megvizsgáljuk a napelem szerepét jólétben, válságban, békében és összeomlásban.

Napelem bejegyzés adatai

Dátum
2012 március 4.

Napelem cikk beküldő
admin

Napelem kategóriaComments are closed.